Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг спанак
• 100 г овесени ядки
• 1 малка връзка зелен лук или 1 глава стар лук
• 2 яйца
• 3 с.л. галета
• джоджен, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука и спанака и ги задушаваме до омекване. Отстраняваме от огъня и добавяме овесените ядки.
След като сместа престои 30 мин, добавяме яйцата, джоджен и сол на вкус. Омесваме, ако е необходимо да сгъстим, добавяме брашно.
Оформяме кюфтета, овалваме ги в галета и пържим в сгорещената мазнина.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...