Кулинарни рецепти » Патладжани и чушки в орехов сос

 Патладжани и чушки в орехов сос

Продукти:

• 12 чушки
• 3 патладжана
• 1 ч.ч растително масло
• 1/2 ч.ч орехови ядки
• 6 скилидки чесън
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните и ги нарязваме на филийки. Посоляваме и ги оставяме да се отцедят, след което ги изпържваме в мазнината.

Почистваме чушките от капачето и от семките и също ги изпържваме.

Счукаваме чесъна и ореховите ядки, слагаме ги в останалата мазнина и ги заливаме с малко вода. Посоляваме и кипваме на огъня.

С този сос заливаме патладжаните и чушките, които сме наредили в чиния. Украсяваме със стръкче пресен магданоз или поръсваме с малко орехи.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало