Продукти: (за 4 порции)
• 500 г коприва
• 500 г спанак
• 2 връзки магданоз
• 2 яйца
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. натрошено сирене
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Заливаме копривата, спанака и магданоза с вряща подсолена вода и ги оставяме на огъня само да заврят. Прецеждаме и ги нарязваме на ситно.
Прибавяме яйцата, брашното и натрошеното сирене. Разбъркваме.
С лъжица гребваме от сместа и пускаме в силно нагорещена мазнина. Пържим котлетите, докато потъмнеят.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...