Продукти: (за 4 порции)
• 500 г коприва
• 500 г спанак
• 2 връзки магданоз
• 2 яйца
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. натрошено сирене
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Заливаме копривата, спанака и магданоза с вряща подсолена вода и ги оставяме на огъня само да заврят. Прецеждаме и ги нарязваме на ситно.
Прибавяме яйцата, брашното и натрошеното сирене. Разбъркваме.
С лъжица гребваме от сместа и пускаме в силно нагорещена мазнина. Пържим котлетите, докато потъмнеят.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...