Кулинарни рецепти » Руло с локум

 Руло с локум

Продукти:

• 3 яйца
• 8 с.л. захар
• 3 с.л. олио
• 1/2 к. ч. вода
• 1 бакпулвер
• 8 с.л. брашно
• 1 кутия локум
• 1 шепа счукани орехови ядки

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре яйцата с миксера, като постепенно добавяме и останалите продукти без локума. Получената смес изсипваме в правоъгълна форма, покрита с намаслена хартия. Печем в умерено загрята фурна.

След като блатът се изпече, отстраняваме хартията и още топъл, го намазваме с разтворен на водна баня локум, към който прибавяме малко вода. Поръсваме със счукани орехови ядки и навиваме на стегнато руло.

По желание поливаме рулото с шоколад, разтопен на водна баня с вода или прясно мляко.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало