Кулинарни рецепти » Шоколадово руло с лешници

 Шоколадово руло с лешници

Продукти:

• 5 яйца
• 5 с.л. захар
• 5 с.л. брашно
• 1 ванилия
• 1 флакон сметана

За пълнежа:

• 1 ч.ч. течен бял шоколад
• 1 ч.ч. течен кафяв шоколад
• 1/2 ч.ч. смлени лешници

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме с 1 с.л. вода (или жълт швепс) и 2 с.л. захар върху топла печка, докато сместа удвои обема си. После дръпваме от печката, но пак въртим телта.

Обработваме белтъците с останалата захар и прибавяме към жълтъчната смес, която сме смесили с брашното и ванилията. Разпределяме върху намаслена хартия за печене в четвъртита тава и печем на силна температура, като внимаваме да не загори.

След като изстине, отстраняваме хартията, намазваме платката с половината от лешниците и тъмен шоколад, а отгоре разпределяме белия шоколад с другата половина лешници. С помощта на навлажнена кърпа навиваме, но не стягаме много. Оставяме да престои така на хладно място.

Готовото руло украсяваме обилно със сметаната, пръскаме по малко от заделените по 1 с.л. шоколадови кремове и гарнираме с малко смлени ядки, оцветени захарни пръчици и др.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало