Продукти:
• 750 г брашно
• 100 г захар
• 25 г мая
• 1 яйце
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 25 г стафиди
• 1 щипка сол
За плънката:
• 500 г извара
• 1 к.ч. изцедено кисело мляко
• 3 с.л. разтопено краве масло
• 2 яйца
• 150 г стафиди
• 1 с.л. захар
• 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Разбъркваме брашното с прясното мляко, прибавяме захарта, яйцето, маята, стафидите и солта. Омесваме добре тестото и оставяме да втасва.
В подходящ съд смесваме изварата, киселото мляко, маслото, яйцата, стафидите, захарта и канелата.
След 30 мин разточваме тестото на кора с дебелина 0,5 см. Отгоре разстиламе приготвената плънка и завиваме на руло.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...