Продукти:
• 1 ч.ч. ориз
• 350 мл вода
• 3 с.л. стафиди
• 100 г сушени смокини
• 100 г фурми
• 1 щипка джинджифил на прах
• 2-3 с.л. захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 белтъка
• пресни или консервирани плодове
Начин на приготвяне:
Заливаме ориза с водата и варим десетина минути на умерен огън. Прибавяме стафидите, ситно нарязаните фурми и смокини, захарта и джинджифила. Задушаваме на съвсем слаб огън.
Малко преди оризът да се свари напълно, наливаме прясното мляко. Изчакваме сместа да изстине и внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.
Прехвърляме във форма за пудинг и оставяме на студено. Преди сервиране обръщаме в широка чиния и гарнираме с плодове според сезона.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...