Кулинарни рецепти » Руло с вишновка

 Руло с вишновка

Продукти:

• 4 яйца
• 125 г пудра захар
• 125 г брашно
• 1 каф.л. бакпулвер
• 20 г масло
• 1 щипка сол

За крема:

• 3 яйца
• 450 мл прясно мляко
• 375 г масло
• 150 г пудра захар
• 50 г пшеничено нишесте
• 3 с.л. вишновка
• 50 г какао
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

КРЕМЪТ:

Смесваме 350 мл прясно мляко, 75 г захар и щипка сол и ги кипваме. Разтваряме нишестето в 100 мл мляко, прибавяме разбитите яйца и изливаме сместа върху горещото мляко, като бъркаме непрекъснато. Сваляме от огъня и продължаваме да бъркаме, за да изстине.

Стриваме маслото с останалата захар и щом започне да прави пяна, прибавяме към крема заедно с вишновката. Объркваме всичко хубаво.

РУЛОТО:

Загряваме фурната до 240 градуса.

Разбиваме жълтъците заедно със захарта, прибавяме 1/3 от брашното, след това разтопеното и изстудено масло, бакпулвера и 1/3 от разбитите на сняг белтъци. Внимателно добавяме останалото брашно и белтъците.

Вземаме лист пергаментова хартия с размер 35 х 45 см, намазваме го с масло и го разстиламе в тава. Отгоре изливаме тестото и го слагаме за 5 мин във фурната. Покриваме изпечения блат с кърпа и го оставяме да изстине.

Намазваме блата с част от крема и го навиваме от малката страна. Отрязваме 4 см от краищата и намазваме рулото с крем.

Прикрепваме отрязаните парчета към рулото и също ги намазваме с крем. С вилица правим браздички върху рулото. Посипваме го с какао и оставяме в хладилника.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало