Продукти:
• 100 г обикновени бисквити
• 3 жълтъка
• 180 г захар
• 100 г печени лешници
• 70 г какао
• 200 г краве масло
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците и захарта на светла пяна. Пресяваме какаото през цедка и го прибавяме в жълтъчната смес. Внимаваме да не се образуват бучки. Прибавяме омекналото на стайна температура масло на парченца, натрошените бисквити и счуканите лешници, измесваме добре и полученото тесто разделяме наполовина.
Слагаме половинките върху два листа фолио, оформяйки ги като саламчета. Завиваме и ги слагаме в хладилник поне за 6 часа. Нарязваме ги на филийки, аранжираме ги в десертна чиния, завиваме ги с готварска хартия и ги държим на студено до сервирането.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...