Кулинарни рецепти » Руло с праскови

 Руло с праскови

Продукти:

• 1 буркан компот от праскови
• 1 с. л. вишновка
• 3 яйца
• 100 г захар
• 100 г брашно
• 1 щипка сол
• половин бурканче желе от касис

Начин на приготвяне:

Отцеждаме прасковите от компота и ги напръскваме с вишновката. Отделяме 4 цели половинки,а останалите плодове нарязваме на ивици.

Разбиваме жълтъците със захарта, прибавяме солта, брашното и разбитите на сняг белтъци. Изливаме сместа в правоъгълна тавичка върху намазнена пергаментова хартия и печем 8 минути в силно загрята фурна.

Изваждаме и навиваме горещия блат на руло заедно с хартията. Оставяме да изстине, развиваме, отстраняваме хартията и мажем с желето. Върху него нареждаме парченцата праскови и отново навиваме. Отгоре украсяваме с отделените половинки праскови.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало