Кулинарни рецепти » Апетитка с чорбаджийски чушки

 Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти:

• 4 кг червени пиперки
• 1 кг чорбаджийски чушки
• 2 кг червени домати
• 1 връзка целина
• 3 глави чесън
• 2 ч.ч. оцет
• 2 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. захар
• 3 с.л. сол

Начин на приготвяне:

Измиваме чорбаджийските чушки и изрязваме дръжките им. Изпичаме червените пиперките, обелваме ги и почистваме от семките. Поотделно режем пиперките и обелените домати на дребни парченца. Обелваме внимателно всяка скилидка от чесъна.

В дълбок съд разбъркваме оцета, олиото, солта и захарта, а после ги кипваме. Пускаме чорбаджийските чушки, а след като поврят 5 минути, добавяме печените пиперки. Накрая слагаме и доматите. Оставяме сместа да ври още 10 минути.

Сваляме от огъня и поръсваме с наситнената целина и чесън на скилидки. Изчакваме да изстине, след което насипваме апетитката в буркани и стерилизираме 10 минути.

Автор: Стоянка Делчева

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало