Кулинарни рецепти » Лютеница с моркови и чесън

 Лютеница с моркови и чесън

Продукти:

• 5 кг червена капия
• 1 кг моркови
• 1 глава чесън
• 800 мл доматено пюре
• 500 мл олио
• 1 връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме чушките от семената и ги смиламе заедно с люспите. Сваряваме морковите и също ги смиламе. Счукваме чесъна, а магданоза нарязваме на ситно.

Смесваме продуктите, прибавяме олиото и доматеното пюре и посоляваме. Разбъркваме много добре и насипваме в буркани. Затваряме и стерилизираме 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало