Продукти:
• 2,5 кг зелени чушки
• 1,2 кг червени чушки
• 2,2 кг червени домати
• 400 г зелени домати
• 1,2 кг моркови
• 1,2 кг картофи
• 1,4 кг лук
• 400 г карфиол
• 100 г люти чушки
• 800 мл олио
• 100 г захар
• сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка. Обелваме двата вида домати и също ги смиламе. Сваряваме морковите и картофите и ги пасираме. Накъсваме карфиола на розички и го попарваме 2-3 мин във вряща подсолена вода. Почистваме лютите чушки от семената и ги нарязваме на ситно.
Сипваме домати в голяма тава и варим, докато намалят обема си двойно. Прибавяме останалите зеленчуци, захарта и олиото. Посоляваме на вкус, разбъркваме и загряваме на огъня. Разпределяме лютеницата в бурканчета, затваряме и стерилизираме 50 мин.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...