Продукти:
• 3 кг червени чушки
• 3 кг домати
• 1 кг картофи
• 500 г моркови
• 3 к.ч. олио
• 2 връзки магданоз
• 3 глави чесън
• 3 глави лук
• 2 кубчета гъбен бульон
• 3 щипки индийско орехче
• 2 щипки стрити анасонови семена
• кимион, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от дръжките и семената и ги попарваме 3 мин във вряща вода. После ги потапяме в студена вода и ги прекарваме през месомелачка. Нарязваме лука на филийки, които леко запичаме на скарата.Сваряваме картофите и още топли ги прекарваме през преса.
Сваряваме леко морковите, наситняваме ги, а после ги запържваме за 5-6 мин в силно загрятото олио. Изваждаме ги и в същата мазнината запържваме запечените филийки лук и срязаните на две скилидки чесън.
Обелваме доматите и ги настъргваме на едро ренде. Сипваме ги в голяма тава и варим, бъркайки непрекъснато, докато обемът им намалее на 1/3 от първоначалния.
Тогава сипваме зеленчука, наситнения магданоз, стритите кубчета бульон и нарязаните орехи. Прибавяме подправките, посоляваме на вкус и варим 10 мин, като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица.
Оставяме лютеницата да поизстине и разпределяме в затоплени буркани. Стерилизираме 40 мин.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...