Кулинарни рецепти » Лютеница с гъбен бульон и орехи

 Лютеница с гъбен бульон и орехи

Продукти:

• 3 кг червени чушки
• 3 кг домати
• 1 кг картофи
• 500 г моркови
• 3 к.ч. олио
• 2 връзки магданоз
• 3 глави чесън
• 3 глави лук
• 2 кубчета гъбен бульон
• 3 щипки индийско орехче
• 2 щипки стрити анасонови семена
• кимион, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме чушките от дръжките и семената и ги попарваме 3 мин във вряща вода. После ги потапяме в студена вода и ги прекарваме през месомелачка. Нарязваме лука на филийки, които леко запичаме на скарата.Сваряваме картофите и още топли ги прекарваме през преса.

Сваряваме леко морковите, наситняваме ги, а после ги запържваме за 5-6 мин в силно загрятото олио. Изваждаме ги и в същата мазнината запържваме запечените филийки лук и срязаните на две скилидки чесън.

Обелваме доматите и ги настъргваме на едро ренде. Сипваме ги в голяма тава и варим, бъркайки непрекъснато, докато обемът им намалее на 1/3 от първоначалния.

Тогава сипваме зеленчука, наситнения магданоз, стритите кубчета бульон и нарязаните орехи. Прибавяме подправките, посоляваме на вкус и варим 10 мин, като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица.

Оставяме лютеницата да поизстине и разпределяме в затоплени буркани. Стерилизираме 40 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало