Продукти:
• 4 задни свински джоланчета
• 2 глави лук
• 1 с.л. разтопено масло
• 2 ч.л. кимион
• 250 мл тъмна бира
• половин връзка магданоз
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме кожата на джоланчетата на ромбове и ги натриваме с подправки. Загряваме фурната на 160 градуса. Накълцваме чесъна, лука разрязваме на четири, а магданоза наситняваме.
Загряваме маслото, слагаме лука, чесъна, магданоза, кимиона и месото и сипваме малко вода. Захлупваме и поставяме във фурната. От време на време поливаме джоланчетата с отделения сок.
След 90 мин махаме капака, превключваме на 200 градуса и печем 30 мин, поливайки месото с бирата. От останалия в тавата сок обираме мазнината, прецеждаме го, кипваме и поливаме месото.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...