Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг говеждо вътрешно филе
• 200 г лой
• 3-4 домата
• 1 кг картофи
• 3-4 глави лук
• 100 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. оцет
• естрагон, калофер, сол
• брашно за замазване на капака
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме и почистваме добре филето от ципите. Нарязваме го на парчета, които начукваме, докато получим кръгове с дебелина около 1 см. Посоляваме ги, поръсваме ги с червения пипер и оцета и ги оставяме да престоят около половин час.
На дъното на пръстен съд нареждаме лойта, нарязана на дребни кубчета. Върху лойта слагаме нарязаните на филийки домати, а върху тях разстиламе половината от ситно нарязания лук и нарязаните на кръгчета картофи. Върху картофите нареждаме парчетата месо и покриваме с останалите картофи и лук.
Заливаме с разтопеното масло, посоляваме и поръсваме с естрагон и калофер. Наливаме малко вода, захлупваме съда и замазваме капака с тесто. Задушаваме около 1 час и 30 мин в предварително загрята фурна.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...