Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг агнешко месо
• 1 кофичка кисело мляко
• 5 яйца
• 100 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го слагаме в тавичка. Заливаме с разтопеното масло, наливаме 1 ч.ч. топла вода, посоляваме и печем в умерена фурна.
Когато месото омекне напълно, заливаме с яйцата, разбити с киселото мляко, черен пипер и сол на вкус. Печем ястието още 15 мин.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...