Кулинарни рецепти » Телешко с тиквички от с. Алтимир, Врачанско

 Телешко с тиквички от с. Алтимир, Врачанско

Продукти:

• 750 г телешко месо
• 1 кг тиквички
• 1-2 връзки пресен лук
• 250 г домати
• 1 ч. л. червен пипер
• 1 с. л. брашно
• 1 ч. ч. кисело мляко
• 1 к.ч. олио
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка копър
• 2 с. л. оцет
• 5 люти чушлета
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, почистваме го от костите, нарязваме го на средни парчета и го поставяме в тенджера заедно с нарязаните на ситно лук и домати.

Поръсваме с червения пипер, посоляваме, сипваме оцета и вода, колкото да се покрие и варим до омекване. След това прехвърляме ястието в тава.

Около месото нареждаме нарязаните на парчета и леко изпържени тиквички и лютите чушлета. Заливаме всичко с млякото, разбито с размитото в малко вода брашно, поръсваме с дребно нарязаните магданоз и копър и печем във фурната още 10 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало