Кулинарни рецепти » Печени кюфтенца със зеленчуци

 Печени кюфтенца със зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г телешка кайма
• 1 филийка бял хляб
• 1 главичка лук
• 75 г счукани бадеми
• 1 яйце
• 1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
• сокът от ½ лимон
• 200 г печурки
• 1 морков
• 1 стрък пресен лук
• 1 червена чушка
• 200 г кашкавал
• стрит босилек, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Смесваме каймата, яйцето, накиснатия и изцеден от водата хляб, нарязания на ситно лук и подправките. Прибавяме бадемите, наливаме малко топла водичка и измесваме каймата. С мокри ръце оформяме малки кюфтенца, които приплескваме и нареждаме върху намаслената решетка на фурната.

Нарязваме шапките на гъбите на четвъртинки и ги напръскваме с лимонов сок. Нарязваме моркова, лук и чушката на сламки. Нареждаме всичко около кюфтенцата. Покриваме с тънки филийки кашкавал и печем 7-8 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало