Кулинарни рецепти » Плевенски кебап

 Плевенски кебап

Продукти:

• 1 кг свинско филе
• 250 г гъби
• 4-5 глави лук
• 50 мл бяло вино
• 80 г свинска мас
• 1 домат
• 1 стрък чубрица
• 5 люти чушлета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото като за шишчета и прибавяме ситно нарязаните лук, домат и гъби. Сипваме виното, поръсваме с черния пипер и чубрицата, посоляваме и разбъркваме. Оставяме сместа да престои 24 часа на хладно място.

В хартии, намазани с масло, увиваме по 1/5 от месото, по 1 люта чушка и 1/5 от маста. Подреждаме пакетчетата в тава и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало