Продукти: (за 4 порции)
• 750 г свинско месо
• 3 с.л. мазнина
• 5 глави лук
• 250 г мариновани гъби
• 1 ч.л. черен пипер
• 1/2 с.л. стрита чубрица
• 250 г свински черен дроб
• 1 к.ч. червено вино
• сол,
• люти чушки по желание
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото, нарязваме го на ивички и го запържваме в мазнината. Прибавяме нарязания на филийки лук и задушаваме до омекване, като от време на време добавяме по малко вода.
Прибавяме нарязаните на ивички черен дроб и гъби, виното, черния пипер, чубрицата и целите лютиви чушлета. Посоляваме, леко разбъркваме, разпределяме ястието в индивидуални гювечета и запичаме във фурна.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...