Кулинарни рецепти » Шопски кебап

 Шопски кебап

Продукти:

• 1 кг свинско месо
• 1 к.ч. мазнина
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 люти чушки
• 3-4 глави лук
• 200 г кисело мляко
• 1 с.л. брашно, червен и черен пипер
• 2 яйца
• чубрица, магданоз
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от костите, нарязваме го на малки парченца, поръсваме със сол и черен пипер и ги нанизваме по 5-6 парченца на шишчета. Помежду месото нанизваме лютите чушлета. Задушаваме приготвените шишчета в малко вода и мазнината, след което ги изваждаме в тавичка.

В същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук, а след това добавяме доматеното пюре, брашното, посипваме с червен пипер и заливаме с вода. Посоляваме на вкус соса и като кипне, го изливаме в тавичката с шишчетата.

Заливаме кебапа с разбитите в киселото мляко яйца, поръсваме с чубрица и печем във фурната около 15 минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало