Кулинарни рецепти » Свинско със зеленчуци на фурна

 Свинско със зеленчуци на фурна

Продукти:

• 1,5 кг свинско месо (нетлъсто)
• 5 глави лук
• 6-7 скилидки чесън
• 5 моркова
• 1 кг картофи
• 1 к. ч. олио или зехтин
• 1/2 ч. ч. бяло сухо вино
• чубрица, кимион
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме свинското месо на по-големи парчета. Натъркваме ги с чубрица, червен пипер, черен пипер, кимион и сол.

Нарязваме на ситно лука и пресоваме чесъна. Нарязваме на колелца морковите. Смесваме морковите, лука и чесъна.

Сипваме олио в тава и го разливаме равномерно по дъното. Слагаме половината смес от лук, чесън и моркови. Нареждаме месото върху нея и покриваме с останалата смес. Добавяме виното и покриваме тавата. Оставяме ястието да престои една нощ в хладилника.

На другия ден печем във фурна, като преди това добавяме 1-2 ч.ч. вода. След 2-3 часа обръщаме месото, добавяме картофите, нарязани на кубчета, и още малко вода, ако има нужда. Допичаме ястието, докато хване златиста коричка.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало