Кулинарни рецепти » Агнешко орман кебап

 Агнешко орман кебап

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г агнешко месо
• 1 връзка зелен лук
• 4 пиперки
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 4 скилидки чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Избираме месо от гърдите и го нарязваме на хапки. Пържим го в сгорещена мазнина, докато се изпари собствената му вода.

Прибавяме ситно нарязания лук и нарязаните на ивички чушки. Пържим още 10 мин. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, и поръсваме с черен пипер. Задушаваме, докато сместа остане на мазнина.

Заливаме с 2 ч.ч. гореща вода, посоляваме, добавяме ситно нарязаните чесън, джоджен и магданоз, захлупваме и печем 45 мин в умерена фурна. Десетина минути преди да извадим от фурната сгъстяваме с препеченото брашно, размито в малко вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало