Кулинарни рецепти » Летен гювеч със свинско месо

 Летен гювеч със свинско месо

Продукти:

• 600 г обезкостено свинско месо
• 1 к.ч. олио
• 4 глави лук
• 6-7 зелени чушки
• 1 патладжан
• 1 ч.ч. зелен боб
• 200 г бамя
• 5-6 домата
• 500 г картофи
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжана на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди. Нарязваме лука на филийки, доматите – на кръгчета, а чушките – на пръстени. Сваряваме зеления фасул в подсолена вода и го отцеждаме. Изрязваме дръжките на бамята.

Нарязваме месото на хапки, слагаме го в глинен гювеч и заливаме с мазнината. Печем в умерена фурна, докато месото омекне. После добавяме зеленчуците, посоляваме и поръсваме с червен пипер. Разбъркваме гювеча и връщаме да се пече в умерена фурна.

Когато зарзаватът омекне, нареждаме отгоре нарязаните на филийки картофи, наливаме топла вода, така че да покрие 3/4 от продуктите и допичаме във фурната. Поръсваме готовия гювеч със ситно нарязан магданоз.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало