Кулинарни рецепти » Летен гювеч със свинско месо

 Летен гювеч със свинско месо

Продукти:

• 600 г обезкостено свинско месо
• 1 к.ч. олио
• 4 глави лук
• 6-7 зелени чушки
• 1 патладжан
• 1 ч.ч. зелен боб
• 200 г бамя
• 5-6 домата
• 500 г картофи
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжана на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди. Нарязваме лука на филийки, доматите – на кръгчета, а чушките – на пръстени. Сваряваме зеления фасул в подсолена вода и го отцеждаме. Изрязваме дръжките на бамята.

Нарязваме месото на хапки, слагаме го в глинен гювеч и заливаме с мазнината. Печем в умерена фурна, докато месото омекне. После добавяме зеленчуците, посоляваме и поръсваме с червен пипер. Разбъркваме гювеча и връщаме да се пече в умерена фурна.

Когато зарзаватът омекне, нареждаме отгоре нарязаните на филийки картофи, наливаме топла вода, така че да покрие 3/4 от продуктите и допичаме във фурната. Поръсваме готовия гювеч със ситно нарязан магданоз.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало