Кулинарни рецепти » Пържоли в ризи

 Пържоли в ризи

Прoдукти:

• 4 свински пържоли
• 4 големи листа кисело зеле
• 250 г гъби от буркан
• 1 глава лук
• 150 г кашкавал
• зелев сок
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Пържолите разрязваме с остър нож, така че да се получи джоб и леко ги начукваме. Овкусяваме със сол и черен пипер отвън и отвътре. Нарязваме лука на ситно, гъбите на парчета, а кашкавала на кубчета.

Пълним пържолите с тази плънка, завиваме ги в зелевите листа и нареждаме в намазнена тавичка. Сипваме 1/2 ч.ч. зелев сок, завиваме тавичката с фолио и печем в умерена фурна до готовност.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало