Продукти:
• 500 г кайма
• 200 г консервирана царевица
• 2 моркова
• 150 г грах от консерва
• 1 глава лук
• 1 яйце
• галета
• майорана
• настърган кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на дребно, а морковите на кубчета. Запържваме ги в олио до омекване.
Смесваме каймата с 50 мл вода, наситнения лук, яйцето, подправките и омесваме добре. Прибавяме зеленчуците, смесваме внимателно и оформяме на руло, което поставяме в правоъгълна тавичка застлана с фолио.
Печем във фурна на 180°С. Поръсваме рулото с настърган кашкавал 5 минути преди да го извадим от печката.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...