Кулинарни рецепти » Кебап в патладжани

 Кебап в патладжани

Продукти:

• 4 патладжана
• 500 г крехко свинско месо
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• суха чубрица
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патлажаните на ивици по 2 см и посоляваме обеленната част. Оставяме ги да престоят 1 час в наклонен съд, за да се отцеди горчивият сок. После ги разполовяваме надлъжно и издълбаваме вътрешността им.

Сипваме в тигана доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода, и пържим, докато стане сипкаво. Прибавяме месото, нарязно на малки хапки, счукания чесън, червения пипер и стритата чубрица. Сипваме виното и обелените и настъргани домати. Доливаме топла вода, която да покрие продуктите и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато месото омекне напълно.

Пълним патлажаните с така приготвената смес и ги нареждаме в обилно намаслена тавичка. Печем около 30 мин в обилно намаслена тавичка.

Автор: Иванка Апостолова

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало