Кулинарни рецепти » Кебап в патладжани

 Кебап в патладжани

Продукти:

• 4 патладжана
• 500 г крехко свинско месо
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• суха чубрица
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патлажаните на ивици по 2 см и посоляваме обеленната част. Оставяме ги да престоят 1 час в наклонен съд, за да се отцеди горчивият сок. После ги разполовяваме надлъжно и издълбаваме вътрешността им.

Сипваме в тигана доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода, и пържим, докато стане сипкаво. Прибавяме месото, нарязно на малки хапки, счукания чесън, червения пипер и стритата чубрица. Сипваме виното и обелените и настъргани домати. Доливаме топла вода, която да покрие продуктите и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато месото омекне напълно.

Пълним патлажаните с така приготвената смес и ги нареждаме в обилно намаслена тавичка. Печем около 30 мин в обилно намаслена тавичка.

Автор: Иванка Апостолова

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало