Продукти: (за 4 порции)
• 600 г кайма /смес/
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 яйце
• 2-3 скилидки чесън
• 2-3 с.л. олио
• магданоз, чубрица
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Прибавяме към каймата на вкус черен и червен пипер, сол, чубрица и ситно нарязан магданоз. Омесваме добре и оформяме от сместа малки кюфтенца с размери на топчета за супа. Изпържваме ги в сгорещеното олио и ги нареждаме в тавичка.
Разбиваме яйцето, прибавяме киселото мляко и счукания чесън и с тази смес заливаме изпържените кюфтенца. Отгоре поръсваме с мазнината от пърженето и слагаме ястието да се запече в гореща фурна.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...