Продукти: (за 6-8 порции)
• 1 кг говеждо месо от бута
• 150 г сланина
• сол, черен пипер
• 1 щипка настъргано индийско орехче
• 1 дафинов лист
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. червено вино
• 3 с.л. оцет
• лимонов сок
• 200 г краве масло
Начин на приготвяне:
Месото изчистваме добре от ципите, начукваме го, а сланината нарязваме на тънки ивички. Всяка ивичка овалваме в смес от счуканите подправки и сол. Шпековаме с тях месото.
Пържим в горещото масло нарязания на ситно лук, прибавяме месото и с обръщане го пържим, докато поруменее.
Прехвърляме го в тавичка и печем, като му наливаме по малко гореща вода. Подправяме соса с виното, лимоновия сок и оцета. Режем го на филийки изстинало.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...