Кулинарни рецепти » Телешко в гювечета

 Телешко в гювечета

Продукти:

• 1 кг обезкостено телешко месо
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 500 г картофи
• 250 г арпаджик
• 1 глава чесън
• 3-4 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. стрита чубрица
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, които запържваме в половината от олиото, докато се зачервят. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, ситно нарязания чесън, обелените и настъргани домати, дафиновия лист, чубрицата и червения пипер. Наливаме топла вода, която да покрие продуктите, и посоляваме. Захлупваме и задушаваме половин час на умерен огън.

После разпределяме сместа в 6 глинени гювечета, като по желание слагаме по 1 люто чушле. Печем четвърт час в умерена фурна.

Отделно задушаваме в останалото олио почистения арпаджик и нарязаните картофи. Щом поомекнат, ги разпределяме по гювечетата и допичаме още десетина минути. Поръсваме готовите гювечета със ситно нарязан магданоз.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало