Продукти:
• 1 кг обезкостено телешко месо
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 500 г картофи
• 250 г арпаджик
• 1 глава чесън
• 3-4 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. стрита чубрица
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, които запържваме в половината от олиото, докато се зачервят. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, ситно нарязания чесън, обелените и настъргани домати, дафиновия лист, чубрицата и червения пипер. Наливаме топла вода, която да покрие продуктите, и посоляваме. Захлупваме и задушаваме половин час на умерен огън.
После разпределяме сместа в 6 глинени гювечета, като по желание слагаме по 1 люто чушле. Печем четвърт час в умерена фурна.
Отделно задушаваме в останалото олио почистения арпаджик и нарязаните картофи. Щом поомекнат, ги разпределяме по гювечетата и допичаме още десетина минути. Поръсваме готовите гювечета със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...