Кулинарни рецепти » Руло с мента

 Руло с мента

Продукти: (за 8-10 порции)

• 2 по-дебели тестени кори
• 1300 г кайма смес
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 150 г шунка
• 1 ч.л. ситно нарязан босилек
• 2 яйца
• 3 жълтъка
• 1 с.л. майонеза
• 120 г пушено сирене
• пресни листенца мента
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Разстиламе корите в подходяща тава и леко ги напръскваме да понабъбнат.

Смиламе половината шунка и я смесваме с каймата, наситнените лук и чесън, яйцата, 2 жълтъка, майонезата и подправките. Разбъркваме добре, като прибавяме малко топла вода, за да стане каймата по-пухкава.

Разстиламе я на равномерен пласт върху корите като по средата разпределяме парченцата топено сирене и филийки от шунката. Навиваме корите на стегнато руло, което отгоре намазваме с последния жълтък и наръсваме с наситнената мента.

Печем първо на слаба, а после на силна фурна, докато рулото хване приятна коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало