Продукти: (за 5 порции)
• 1кг телешко месо
• 1 к.ч. мазнина
• 6 моркова
• 7 камби
• 200г карфиол
• 4 домата
• 2 глави лук
• 1 връзка магданоз
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, морковите на колелца, лука на филийки и ги задушаваме в мазнината. Последователно прибавяме към тях нарязаните камби и накъсаният на розички карфиол. След като зеленчуците поомекнат прибавяме червения пипер и 1 ч.ч. топла вода.
Изсипваме ястието в огнеопорен съд, разстиламе го равномерно и го покриваме с обелените и нарязани на филийки домати и поръсваме с магданоз. Печем на умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...