Продукти:
• 1 кг обезкостено месо
• 10 връзки зелен лук
• 75 г краве масло
• 3-4 люти чушлета
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка джоджен
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Месото нарязваме на късчета, а лука на парчета по 3-4 см. Смесваме ги и прибавяме накълцаните магданоз и джоджен, целите люти чушки. Поливаме с разтопеното масло, подправяме с черен и червен пипер, посоляваме и разбъркваме.
Разстиламе сместа върху алуминиево фолио и свиваме на пакет. Печем в тавичка с малко вода, като от време на време доливаме, за да не изгори. Поднасяме кебапа в голяма чиния, отвиваме и разрязваме на големи парчета, като торта.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...