Кулинарни рецепти » Книжен кебап със зелен лук

 Книжен кебап със зелен лук

Продукти:

• 1 кг обезкостено месо
• 10 връзки зелен лук
• 75 г краве масло
• 3-4 люти чушлета
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка джоджен
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Месото нарязваме на късчета, а лука на парчета по 3-4 см. Смесваме ги и прибавяме накълцаните магданоз и джоджен, целите люти чушки. Поливаме с разтопеното масло, подправяме с черен и червен пипер, посоляваме и разбъркваме.

Разстиламе сместа върху алуминиево фолио и свиваме на пакет. Печем в тавичка с малко вода, като от време на време доливаме, за да не изгори. Поднасяме кебапа в голяма чиния, отвиваме и разрязваме на големи парчета, като торта.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало