Кулинарни рецепти » Свинско месо с картофи и ябълки

 Свинско месо с картофи и ябълки

Продукти:

• 700 г кисели ябълки
• 800 г свинско месо
• 1 кг картофи
• 50 г краве масло
• 1 к.л. розмарин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме и нарязваме на парченца картофите и ябълките. Изсипваме ги в намаслена тавичка, а отгоре ги покриваме с парченца масло.

Месото нарязваме на порции, поръсваме с черен пипер, розмарин и сол и нареждаме върху картофите и ябълките в тавичка.

Печем в гореща фурна около 1 час, като доливаме по малко топла вода и обливаме месото. Сервираме ястието топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало