Кулинарни рецепти » Пиперки, пълнени със свинско и фасул

 Пиперки, пълнени със свинско и фасул

Продукти:

• 1 кг зелени пиперки
• 200 г свинско месо
• 200 г зрял фасул
• 1 ч.ч. настъргани домати
• 2-3 пресни домата
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 връзка джоджен
• 1 връзка копър
• 2-3 щипки смлян кимион
• 1 ч.л. чубрица
• 1 скилидка чесън
• сол

Начин на приготвяне:

Заливаме фасула със студена вода, и варим до полуготовност. Отцеждаме го и смесваме с настърганите домати.

Смиламе месото на машинка с едра решетка и прибавяме към фасула заедно с нарязания копър и джоден. Посоляваме, подправяме с кимиона и чубрицата и разбъркваме добре.

Напълваме пиперките с тази смес, като във всяка пускаме по една скилидка чесън. Нареждаме ги в тавичка, покриваме с тънки резенчета домати и лук, напръскваме с олио, добавяме 1-2 ч.ч. гореща вода и печем 1 час в умерена фурна.

Поднасяме пиперките топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало