Продукти:
• 1 кг зелени пиперки
• 200 г свинско месо
• 200 г зрял фасул
• 1 ч.ч. настъргани домати
• 2-3 пресни домата
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 връзка джоджен
• 1 връзка копър
• 2-3 щипки смлян кимион
• 1 ч.л. чубрица
• 1 скилидка чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Заливаме фасула със студена вода, и варим до полуготовност. Отцеждаме го и смесваме с настърганите домати.
Смиламе месото на машинка с едра решетка и прибавяме към фасула заедно с нарязания копър и джоден. Посоляваме, подправяме с кимиона и чубрицата и разбъркваме добре.
Напълваме пиперките с тази смес, като във всяка пускаме по една скилидка чесън. Нареждаме ги в тавичка, покриваме с тънки резенчета домати и лук, напръскваме с олио, добавяме 1-2 ч.ч. гореща вода и печем 1 час в умерена фурна.
Поднасяме пиперките топли.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...