Кулинарни рецепти » Телешко с праз и оцет

 Телешко с праз и оцет
(Япония)

Продукти:

• 200 г телешки бут
• 2 с.л. саке (или сухо бяло вино)
• 2 ч.л. соев сос
• половин праз (бялата част)

За заливката:

• 2 с.л. оцет
• 2 ч.л. соев сос
• 2 ч.л. подсладено саке за готвене (или десертно бяло вино)
• 1 ч.л. семена от сусам

Начин на приготвяне:

Сплескваме телешкото месо и го поръсваме със саке (бяло вино) и соев сос. Слагаме го в тавичка и печем, докато покафенее, след което го нарязваме на хапки.

Нарязваме праза на тънки реснички, дълги около 4 см. Смесваме продуктите за заливката.

Слагаме месото в купичка за сервиране, поръсваме отгоре праза и заливаме с приготвената смес.

Автор: Румяна Пенева

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало