Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг крехко свинско месо
• 300 г гъби
• 4-5 глави кромид лук
• 500 г свински черен дроб
• 4 с.л. мазнина
• 3-4 с.л. вино
• 1-2 люти чушки
• чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на късчета и го задушаваме в мазнина и малко вода.
Прибавяме филийките лук, а малко след това и нарязаните на кубчета дроб и гъби.
Слагаме виното и малко вода, подправяме с черния пипер и чубрицата, посоляваме и печем ястието в пръстен гювеч.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...