Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг агнешко месо от бутчето
• 4 връзки зелен лук
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка джоджен
• 1 връзка копър
• 1,5 пакетче краве масло
• червен пипер, сол
За заливката:
• 3 яйца
• 6 с.л. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета, като за кебап. Прибавяме ситно нарязаните лук, джоджен, магданоз и копър. Поръсваме със сол и червен пипер. Оставяме месото да престои около 30 мин, за да се подсоли и ароматизира равномерно, след което го разпределяме в гювечетата.
Отгоре слагаме парченца от маслото наливаме по малко топла вода. Захлупваме гювечетата и ги слагамет в гореща фурна. Когато месото омекне, заливаме гювечетата с разбитите заедно яйца, кисело мляко и брашно. Печем още 10-15 мин.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...