Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг агнешко месо от бутчето
• 4 връзки зелен лук
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка джоджен
• 1 връзка копър
• 1,5 пакетче краве масло
• червен пипер, сол
За заливката:
• 3 яйца
• 6 с.л. кисело мляко
• 1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета, като за кебап. Прибавяме ситно нарязаните лук, джоджен, магданоз и копър. Поръсваме със сол и червен пипер. Оставяме месото да престои около 30 мин, за да се подсоли и ароматизира равномерно, след което го разпределяме в гювечетата.
Отгоре слагаме парченца от маслото наливаме по малко топла вода. Захлупваме гювечетата и ги слагамет в гореща фурна. Когато месото омекне, заливаме гювечетата с разбитите заедно яйца, кисело мляко и брашно. Печем още 10-15 мин.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...