Продукти: (за 4 порции)
• 800 г тиквички
• 200 г кайма
• 2 глави лук
• 100 г домати
• 2 с.л. овесени ядки
• 2 с.л. олио
• 5-6 скилидки чесън
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Подбираме средно дебели тиквички. Издълбаваме ги и ги посоляваме.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото, добавяме накълцаната вътрешност на тиквичките. Когато поомекне, добавяме доматите и продължаваме задушаването, докато водата се поизпари. Слагаме каймата и предварително накиснатите в малко вода овесени ядки. Сваляме от огъня, слагаме подправките и разбъркваме добре.
Пълним тиквичките и затваряме отворите с парче домат. Печем в умерена фурна.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...