Кулинарни рецепти » Кайма с картофено пюре

 Кайма с картофено пюре

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешка кайма
• 800 г картофи
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1-2 с.л. галета
• 1 яйце
• 1 пакетче краве масло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го прибавяме към каймата. Прибавяме също така яйцето, галетата, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре и изсипваме сместа в намаслена тавичка. Покриваме с пергаментова хартия /или алуминиево фолио/ и печем 1 част в предварително загрята умерена фурна. След това изваждаме и оставяме да изстива около 20 мин.

Обелваме измиваме и сваряваме картофите с млякото, 2 ч.ч. вода, маслото, черен пипер и сол. Прехвърляме поизстиналата кайма в по-широка тавичка и разстиламе отгоре пюрето, като правим по него бразди с помощта на вилица. Слагаме отново в загрятата фурна и печем още десетина минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало