Продукти: (за 4 порции)
• 16 средно големи гъби
• 400 г кайма
• 100 г кашкавал
• 1 яйце
• половин пакетче краве масло
• 1 ч. л. черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме гъбите, обелваме ги и отстраняваме пънчетата. Нареждаме ги в тава с мазнина с отворите нагоре.
Размесваме суровата кайма с разбитото яйце и ситно нарязания лук. Подправяме на вкус със ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол. Омесваме и слагаме по малко от сместа във всяка гъба.
Слагаме също така по парченце масло и запичаме в гореща фурна. След 20 мин поръсваме гъбите с настъргания кашкавал и допичаме още десетина минути. Поднасяме ястието топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...