Кулинарни рецепти » Свинско с тиква

 Свинско с тиква
(Гърция)

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг свинско месо
• 1 кг тиква
• 2 големи глави лук
• 6-7 скилидки чесън
• 1 с.л. салвия (градински чай)
• 2 ч.ч. бяло вино
• 1-2 с.л. зехтин
• риган, розмарин, мащерка
• сол, смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

В кухненски робот смесваме 1/2 ч.ч. зехтин, чесъна, мащерката, ригана и розмарина и правим пюре. Намазваме с тази смес месото, поръсваме със сол и черен пипер и слагаме в съда за печене.

Добавяме 1 ч.ч. вино и малко вода, покриваме с алуминиево фолио и печем около 60 минути в загрята до 180 градуса фурна. Махаме фолиото и печем още 15 минути, за да хване коричка.

Нарязваме лука на ситно, а тиквата на едри кубчета. Задушаваме лука в малко зехтин, добавяме тиквата, сол, черен пипер на вкус, 1 ч.ч. бяло вино, салвията и задушаваме на слаб огън до омекване на тиквата.

Сервираме месото, нарязано на парчета и гарнирано със задушените лук и тиквата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало