Продукти: (за 6 порции)
• 1,5 кг овнешко месо от бута
• 2 глави лук
• 1 непълна ч.ч. олио
• 3 големи картофа
• 200 г кашкавал
• 1 с.л. краве масло
• 2 скилидки чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме овнешкото, заливаме го с подсолена вода и го варим 1 час на слаб огън, след което внимателно отстраняваме костите.
Изпържваме в сгорещеното олио ситно нарязания лук до златисто. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи, ситно нарязаните скилидки чесън и настъргания кашкавал и продължаваме да пържим, докато и картофите станат златисти.
Слагаме плънката на мястото на извадената кост, намазваме месото с олио, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Увиваме го не много стегнато в алуминиево фолио и печем 1 час в предварително загрята силна фурна.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...