Кулинарни рецепти » Солено тесто с месо и гъби

 Солено тесто с месо и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г говеждо филе или месо от бута
• 120 г гъби
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 250 г готово бутер тесто
• 1 яйце
• месен бульон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме всички мазнини от месото и го нарязваме на малки кубчета. Овалваме ги в брашно, смесено със черен пипер и сол и ги изпържваме в сгорещената мазнина.

Прибавяме нарязаните на тънки ивички гъби и ситно нарязания лук, запържваме и тях. Наливаме малко месен бульон, посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме до омекване.

Изсипваме сместа в тавичка, оставяме я да изстине и отстраняваме всичката мазнина от повърхността. Покриваме с готовото тесто, от което сме оформили кръг, намазваме повърхността му с разбитото яйце, украсяваме с фигурки, изрязани от тесто, и печем 30 мин в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало