Продукти: (за 4 порции)
• 600 г говеждо филе или месо от бута
• 120 г гъби
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 250 г готово бутер тесто
• 1 яйце
• месен бульон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме всички мазнини от месото и го нарязваме на малки кубчета. Овалваме ги в брашно, смесено със черен пипер и сол и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
Прибавяме нарязаните на тънки ивички гъби и ситно нарязания лук, запържваме и тях. Наливаме малко месен бульон, посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме до омекване.
Изсипваме сместа в тавичка, оставяме я да изстине и отстраняваме всичката мазнина от повърхността. Покриваме с готовото тесто, от което сме оформили кръг, намазваме повърхността му с разбитото яйце, украсяваме с фигурки, изрязани от тесто, и печем 30 мин в силна фурна.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...