Кулинарни рецепти » Агнешко месо върху ориз и булгур

 Агнешко месо върху ориз и булгур

Продукти:

• 1 кг агнешко месо
• 2 глави лук
• 200 г олио
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. булгур
• 2-3 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Месото нарязваме на порции и овалваме в предварително смесените брашно и червен пипер, поръсваме с черен пипер и сол на вкус.

Лука нарязваме на дребно и запържваме в олиото. След това изпържваме ориза и булгура, посоляваме, поръсваме с чубрица и разреждаме с гореща вода.

Изсипваме в тавичка и нареждаме месото върху ориза и булгура. Печем в силна фурна до готовност. Сервираме ястието поръсено с джоджен.

Автор: Димитринка Йорданова

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало