Кулинарни рецепти » Телешко задушено

 Телешко задушено
/Ирландия/

Продукти: (за 6 порции)
• 1,25 кг телешко месо
• 1-2 с.л. брашно
• 1 голяма глава лук
• 6 с.л. тъмна бира
• 6 с.л. вино
• 2 с.л. винен оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Подправяме месото и го натриваме с брашно. Поставяме го да легне в тавичка и върху него нареждаме слой от нарязан лук. Заливаме с бирата, виното и оцета.

Покриваме с капак или фолио и го слагаме да се пече във фурната около 3 часа на 140С .

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало