Продукти:
• 1 свински джолан
• 3 с.л. майонеза
• 100 мл червено вино
• 1/2 с.л. къри
За шпиковане:
• 50 г меко краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• половин глава лук
• 3 настъргани скилидки чесън
• 2 с.л. олио
• сол, магданоз
Начин на приготвяне:
Измиваме и подсушаваме месото. В купа смесваме подправките, нарязания на дребно лук и маслото и разбъркваме. Правим разрези в месото и във всеки слагаме с малка лъжичка от сместа за шпиковане.
Посоляваме джолана, поръсваме с къри и го намазваме с майонеза. Слагаме в плик за печене и наливаме виното, 100 мл вода и 2 с.л. олио.
Затваряме плика и печем в загрята на 230°С фурна, докато водата се изпари. Намаляваме температурата и печем до готовност.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...