Продукти: (за 4 порции)
• 4 бифтека
• 2 патладжана
• 120 г шунка
• 3 домата за заливката
• 4 големи домата за пълнене
• 120 г задушен ориз
• 2 глави лук
• 20 г краве масло
• 2-3 с.л. зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме леко начуканите бифтеци от двете страни със зехтин и ги оставяме за малко да поемат мазнината.
Нарязваме измитите патладжани надлъжно, издълбаваме част от вътрешността им и ги пълним със ситно нарязаната шунка, прибавяме парченце масло и печем. Задушаваме трите домата, измити и нарязани наситно, в масло, заедно със ситно нарязания и леко запържен лук и след това пресоваме.
Отрязваме капачетата на големите домати, издълбаваме сърцевината с лъжичка и ги пълним със задушен ориз.
Слагаме бифтеците под грил и ги изпичаме от двете страни. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и ги подреждаме в блюдо за сервиране. Около тях подреждаме печените патладжани, пълнените домати и заливаме със задушените домати, смесени със сока от печенето на бифтеците и малко разтопено масло.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...