Продукти: (за 4 порции)
• 250 г смляно свинско месо
• 1 филия хляб
• 1 яйце
• 50 г сланина
• 5 средно големи глави целина
• 200 г печурки
• 150 г кашкавал
• 1 к. ч. олио
• 1 ч. л. червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината, натриваме я с лимон и я варим в подсолена вода 15-20 мин. После разрязваме главите на половинки и ги издълбаваме с малка лъжичка.
Нарязваме на ситно издълбаната вътрешност и я смесваме с каймата, накиснатия и отцеден хляб, ситно нарязаните гъби и магданоз, червения и черния пипер, яйцето и нарязаната на малки парченца и леко запържена сланина.
Напълваме със сместа издълбаните половинки от целината, нареждаме ги в намаслена тавичка, поръсваме с настъргания кашкавал и заливаме с олио и 1 к. ч. топла вода. Запичаме в умерена фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...